Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Részletes kereső  

Hírek:

Mindenki olvassa el: FórumSzabályzat
A Fórum Weblapja

Szerző Téma: 2.2.3 Speedcam, de hogyan…  (Megtekintve 6805 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

o_pegazus_o

  • Vendég
2.2.3 Speedcam, de hogyan…
« Válasz #1 Dátum: Szeptember 30, 2009, 19:07:19 »
A legelterjedtebb IGO8 alapú rendszerek esetében a Content/Speedcam könyvtár tárolja a kamera adatokat. Ha nem létezik, akkor létre kell hozni az ilyen nevű könyvtárat.
Ezen könyvtárból alapvetően három állománytípust használ az IGO.

Amennyiben a könyvtárban található egy vagy akár több .TXT kiterjesztésű állomány (a név nem kötött, csak a kiterjesztés), akkor az(oka)t induláskor átkonvertálja egy Speedcam.spdb nevű állományba, ez alatt írja ki betöltéskor az "Initializing warning data" szöveget. Figyelem, ez nagyobb méretű (több országot, esetleg egész Eu-t is tartalmazó) állomány esetén több perc is lehet! Ha már egyszer lefutott a konverzió, akkor a következő induláskor a txt állomány(ok) törölhető(k).
Ha ilyenkor azt írja ki, hogy "memory insufficient", akkor a txt fájlban túl sok az adat. Ez általában a gyengébb hardverű, kevés memóriával rendelkező gépeken fordul elő. Ebben az esetben több megoldás van. Egyik lehetőség, hogy a txt-t feldarabolva, több részletben kell beolvastatni. Másik, hogy a txt állományból törölni kell a felesleges részeket. Egzakt módon nem lehet országra szűrni a txt-t, de meg lehet próbálni az adott ország koordinátapárokkal beazonosított befoglaló értékeit leválogatni.
A legjobb megoldás az, hogy szűrt adatbázist kell letölteni (pl www.speedcams.hu)  ahol a kamerák országra és funkcióra (pl. csak fix kamerák) is szűrhetők. Egyes skinekhez a készítők külön-külön TXT állományokat (pl. lampa.txt szekcio.txt vasut.txt fix.txt mobil.txt) is adnak, hogy az adott skinben lévő egyedi risztások jól működjenek.  Hátránya ennek a megoldásnak, hogy más skint használva ezek a riasztások nem feltétlenül működnek majd jól.

A speedcam könyvtár harmadik állománya SpeedcamUpdates.spud fájl. Ez alapesetben 0 hosszúságú. Ebben a saját rögzítésű kamerákat tárolja a rendszer, illetve az ún. riasztott POI-kat tudják egyes skinek ebből kiolvasni. Amennyiben valaki letölt SPUD állományt a skines riasztások kibővítése érdekében, akkor a saját rögzítésű kameráitól elbúcsúzhat. Célszerű ilyenkor a speedcams.hu-n lejelenteni ezeket a kamerákat, így a következő letöltéskor már a txt-ben letölthető, ami így az SPDB állományba kerül, és nem a SPUD-ba. A spud nagyon memóriafaló állomány, gyengébb gépeken nem érdemes használni.
Naplózva